Vantaan kaupunginkirjastoon kuuluu 10 toimipaikkaa ja kaksi kirjastoautosta sekä kattavat verkkopalvelut. Vantaan kaupunginkirjasto on osa pääkaupunkiseudun HelMet kirjastoa, joka on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen kokonaisuus: Sillä on yhteinen kokoelmaluettelo ja yhteiset käyttösäännöt. HelMet-verkkopalvelun (www.helmet.fi) kautta asiakas voi tilata haluamansa aineiston internetin kautta mihin tahansa pääkaupunkiseudun toimipisteeseen ilmaiseksi.

latest Running | THE SNEAKER BULLETIN

Vantaan kaupunginkirjasto on uudistanut palvelujaan kaupungin strategian mukaisesti osallistamalla asukkaita ja ottamalla käyttöön uusia toimintatapoja ja palveluita. Kirjastojen tiloja on uusittu kestävän kehityksen periaatteella ja asukkaita on otettu mukaan suunnittelemaan uudistuvia tiloja. Lisäksi kirjaston kahdessa toimipisteessä on otettu käyttöön laajennetut aukiolot omatoimiperiaatteella. Se tarkoittaa, että asiakkaat voivat tulla kirjastoon silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla eli aikaisin aamulla, myöhään illalla ja viikonloppuisin. Entistä laajemmat aukioloajat ja asukkaiden mahdollisuus osallistua kirjaston palveluiden kehittämiseen ovat varmasti vaikuttaneet siihen, että Vantaan kaupunginkirjaston lainaus- ja kävijämäärät ovat jatkuvasti kasvaneet.

Kirjastoissa tapahtuu monenlaista. Osan tapahtumista järjestävät kirjastot itse, kuten esim. satutunnit, kielikahvilat, It-kurssit aikuisille, lukupiirit, kirjanäyttelyt, kirjailijoiden vierailut jne. Suuri osa tapahtumista järjestetään kuitenkin yhteistyökumppaneiden kanssa, koska kirjaston strategian mukaisesti haluamme jatkuvasti uudistaa palveluitamme yhdessä asukkaiden ja kumppaneidemme kanssa.

Monilukutaidon edistäminen ja muu pedagoginen toiminta on kirjaston keskiössä, ja sen rooli on tulevaisuudessa yhä keskeisempi, kun uusia palveluita kehitetään.